Mõrvasüüga noormeeste kohtuprotsess läheneb Pärnus lõpule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu maakohus kavatseb täna jõuda lõpule mõrvas süüdistatava kahe noormehe süüasja kohtuliku uurimisega ja ees seisavad kohtuvaidlused.

1992. aastal sündinud Martini ja 1981. aastal sündinud Kardo süüasja arutamine katkes mullu novembris, sest kohus otsustas Martini saata kohtupsühhiaatrilisse ekspertiisi. Ekspertiis on valmis ja kohus saab süüasja kohtuliku uurimisega edasi minna.

"Kohus kuulas teisipäeval uuesti üle Martini, sest ta väitis, et ei mäleta eelnevat. Samuti on kohtul kavas uuesti kuulata Kardot," ütles Pärnu maakohtu pressiesindaja BNSile.

Sellega saab süüasja kohtulik uurimine läbi ning kolmapäeval on menetluspooltel plaanis algust teha kohtuvaidlustega.

Mullu märtsis alanud protsessil kinnitasid nii Martin kui Kardo, et pole mõrvas süüdi.

Pärnu maakohus pidi protsessiga algust tegema juba tunamullu novembris, kuid siis teatas Martin, et soovib endale uut kaitsjat, ja istung jäi ära.

Korrakaitsjad said veretöö kohta teate tunamullu ööl vastu 16. veebruari kella 1.50 ajal, kui Pärnumaal Kaismal leiti ühest talust 52aastase mehe peksmisjälgedega surnukeha.

Politsei alustas juhtunu asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetluse ja pidas vahetult pärast surnukeha avastamist kahtlustatavana kinni Martini ja Karmo.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas prokuratuur neile süüdistuse mõrvas, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kuni eluaegse vangistuse. Nooremale süüalusele ei saa kohus mõista siiski kümneaastasest vangistusest rangemat karistust, sest ta oli kuriteo sooritamise ajal alaealine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles