Pillerpalli lapsed lustisid Pärnu muuseumis jõulupeol

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal otsustasid Pillerpalli lasteaia 5- kuni 6aastaste laste Mürakarude rühma vanemad ja õpetajad ühiselt, et  jõulupidu võiks toimuda väljaspool lasteaeda.
Sel aastal otsustasid Pillerpalli lasteaia 5- kuni 6aastaste laste Mürakarude rühma vanemad ja õpetajad ühiselt, et jõulupidu võiks toimuda väljaspool lasteaeda. Foto: Koidu Pilve

Tänavu otsustasid Pärnu Pillerpalli lasteaia viie- kuni kuueaastaste laste Mürakarude rühma vanemad ja õpetajad jõulupidu pidada väljaspool lasteaeda.

Jõuluprogrammidega tutvudes otsustati seekordne koosviibimine korraldada Pärnu muuseumis, mis pakub õpitube ja põnevaid püsi- ja rändnäitusi ühes giidituuridega.

Koostöös muuseumipedagoog Tiit Kase ja muinasjutuvestja Aili Laagiga sündis teistsugune jõuluõhtu.

Esmajoones uudistati klaaspõrandat, mida mõni laps algul veidi pelgas, kuid leidis lõpuks julguse peale astuda, kui algas ringmäng. Vanemad suundusid giidi juhatusel Rao Heidmetsa animaailma rändnäitusele. Munasjutuvestja Laak viis lapsed ajas 11 000 aastat tagasi: nad sattusid kiviaega, kus uurisid topiseid ja figuure. Arutleti, missuguseid mänge võidi tollal mängida, ja toimus tammetõrude veeretamise matš.

Uuema aja väljapanekul oli vaadata palju. Julgemad proovisid, kuidas rüütli kiiver pähe sobib.

Lapsed vaatasid päkapikuteemalist animafilmi. Erilise elamuse pakkus see, et kinoruumis sai linateost jälgida kahelt ekraanilt, mis olid üles pandud vastasseintele.

Pärast seanssi kohtusid lapsed ja vanemad saalis lõbusa jõuluvanaga, kes kuulas ära iga lapse küsimuse, mõistatuse, laulu või luuletuse.

Lapsed kiitisid üritust igati, eriti meeldisid neile kujukesed ja mõõgad. Kõige meeldejäävamaks osutus klaaspõrand. Paljud lubasid vanematega tagasi tulla ja vaadata üle kõik, mis veel nägemata jäi.

Pillerpalli lapsed ja õpetajad tänavad meeleoluka jõuluõhtu eest muuseumitöötajaid, kes aitasid üritust nõu ja jõuga korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles