Kontserdil taaselustuvad “Entel-tenteli” laulud

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Adolfi gümnaasium sättis praegusaja lapsed pildile 1970. aastatel tehtud “Entel-tenteli” plaadi originaalümbrise järgi. Pärnu kontserdil teevad kaasa kohalikud laululapsedki.
Gustav Adolfi gümnaasium sättis praegusaja lapsed pildile 1970. aastatel tehtud “Entel-tenteli” plaadi originaalümbrise järgi. Pärnu kontserdil teevad kaasa kohalikud laululapsedki. Foto: promo

Onu Kalmeri põlvel Kirsti ja Klarika, kahes reas tublid laululapsed – sellise kaanepildiga 1970. aastatel salvestatud vinüülplaati mäletavad kõik praegused isad-emad, vanavanemad. Kuna vahepeal on tehtud neist lauludest sadu popversioone, otsustas Gustav Adolfi gümnaasium (GAG) oma 385. aastapäeva puhul “Entel-tenteli” laulud taaselustada nostalgilisel kujul.

Helilooja Tõnis Kõrvits kirjutas 29 loole algupärased seaded. Vaeva on nähtud selle nimel, et vanaaegne heli ja noorema vanuserühma tublid ja innukad laululapsed pakuksid minevikuhõngulise kontserdielamuse.

Formaat on vana, kuid lapsed uued: need, kes on 2016. aastal kuue- kuni kaheksa-aastased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles