Luitenõmme kolmik kohaneb olukorraga

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tulevane Luitenõmme vald on vähenenud kolmikliiduks, mille volikogud peavad viimased koosolekud uue aasta lävepakul. Need on Häädemeeste, Tahkuranna ja Surju vallavolikogud. Neljas senine liitlane, Saarde vald, otsustas rahvaküsitluse järel juba 7. detsembril, et nad ei kinnita ühinemislepingut ega selle lisasid.

Saarde vallas ütles rahvaküsitlusel oma arvamuse 625 isikut, kellest 88,5 protsenti olid ühinemise vastu. Saarde vald tekkis 2005. aastal Saarde ja Tali valla ning Kilingi-Nõmme linna ühinemisel, siis oli 707 ruutkilomeetri suuruses omavalitsuses ligemale 5300 elanikku.

Saarde vallavolikogu tegi aasta alguses, 3. veebruaril, ettepaneku Surju, Häädemeeste ja Tahkuranna vallale alustada läbirääkimisi haldusterritoriaalse korralduse muutmiseks. Läbirääkimiste komistuskiviks sai tulevase vallamaja asukoht Uulu külas, mis tähendab kunagise kihelkonnakeskuse ja maakonnaplaneeringus tugi- ja tõmbekeskuse Kilingi-Nõmme tähtsuse vähenemist. Saarde valla juhtidega kohtus riigihalduse minister Mihhail Korb, kui käis Pärnumaal töövisiidil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles