Metsküla kool nagu haruldane nähtus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsküla algkool töötab tsaariajal ehitatud majas, kus õppetöö taastati 1989. aastal nelja õpilasega.
Metsküla algkool töötab tsaariajal ehitatud majas, kus õppetöö taastati 1989. aastal nelja õpilasega. Foto: Ardi Truija

Metsküla algkoolist rääkis vaimustunult Pärnu maavanem Kalev Kaljuste, keda üllatasid kogukonna tarmukus ja tsaariaegses majas töötava 20 õpilasega kooli kõrge tase, edukus maakondlikel aineolümpiaadidel, Robotexil osalemine, oma leht.

Põhimõttel “oma silm on kuningas” sõitsime Lihulast 16 kilomeetri kaugusele poolesaja elanikuga Metskülla, saateks vallavanem Varje Ojala-Toosi sõnad: “See on üks äraütlemata äge kool ja direktor on seal väga tubli”.

Madal telliskivipruun maja, valged aknaraamid, korralik luud välisukse kõrval. Riietenagi, ahjusoojus. Saalis käib rahvatantsutund, kuuenda klassi poisid on pööningukorrusel vene keele tunnis. Kahe pika lauaga söögitoa seina täidavad tänu-, tunnustus- ja kiituskirjad. Raamimata on veel Hariduse Infotehnoloogia SA digitaalselt aktiivsele koolile antud aukiri ja 22. riiklikel õpioskuste võistlustel saadud kolmanda koha tunnistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles