Pärnuga ühinejate sotsiaaltoetusi kärbitakse

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Pärnuga ühineva Paikuse valla elanikud võivad ilma jääda kõigile makstavast matusetoetusest ja Audru vallas makstav esimesse klassi minevate laste toetus tõotab kahaneda 50 euroni.

“Lapsevanemana tundub mulle selline muutus ebaõiglane, aga nii või naa toob ühinemine kaasa nii võite kui kaotusi. Võidud on lapsevanemale näiteks senisest tihedam bussiliiklus Pärnuga ja paremad võimalused huvikoolides käia,” kõneles Audru vallavolikogu Vikerkaare lasteaia hoolekogus esindav Marge Tuul.

Lapsevanemad näeksid hea meelega, et esimesse klassi mineva lapse toetust arvestataks kolme omavalitsuse suurima toetuse järgi. Paraku seisab ühinemislepingus, et toetused, mida makstakse kolmes omavalitsuses, kehtestatakse niisama suured kui Pärnus. Toetusi, mida kõigis liituvates omavalitsustes pole, hakatakse maksma vajaduspõhiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles