Vana raamat: makulatuur või väärt varandus?

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatuvahetuse süsteem võimaldab loetud väärtraamatud interneti abil teiste teoste vastu vahetada, aga väiksemaid raamatuvahetusi võib korraldada sõprade ringiski.
Raamatuvahetuse süsteem võimaldab loetud väärtraamatud interneti abil teiste teoste vastu vahetada, aga väiksemaid raamatuvahetusi võib korraldada sõprade ringiski. Foto: Silver Tõnisson

Mida teha, kui kodune raamaturiiul on teostest triiki, aga käsi ei tõuse midagi ära viskama? Millistel raamatutel on tänapäeval väärtust ja kes liigseks osutunud raamatute üle rõõmustaks?

Pärnu keskraamatukogu turundusjuht Krista Visas on teemaga hästi kursis, sest 2015. aastal kanti nende fondidest maha 13 583 ühikut raamatuid, ajakirju ja helikandjaid. Suur osa teavikutest on müüdud sügisestel raamatulaatadel, tasuta jagatud maakonna- ja Pärnu kooliraamatukogudele ja soovijaile Augustiunetuse ajal Koidula pargis. Osa mahakantud raamatutest pannakse sümboolse hinnaga müüki raamatukogu perioodikasaalis, osa laotakse tasuta kaasaviimiseks garderoobiriiulile.

“Maha kanname esmajoones katkised ja kulunud raamatud, millel on tulnud uuemad trükid, ja need, mis inimesi enam ei huvita,” rääkis Visas sortimise põhimõtetest. “Palju oleme maha kandnud nõukogudeaegseid raamatuid.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles