Kaalu langetamiseks peab eelkõige vaim valmis olema

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tervise arengu instituut

Figuurisõprade Pärnumaa mentor ja ise teadliku toitumisega 40 kilo kaotanud Eiri Silivälja arvab, et tihtilugu põhjustavad ülekaalu stress ja kiirustamine, ja soovitab neil, kes tahavad kehakaalu vähendada, keskenduda tervislikele eluviisidele, millega nagunii kaasneb kaalulangus ja paraneb enesetunne.

Kümme aastat tasakaalustatud toitumisega tegelnud Silivälja sõnutsi tõi uusaastalubadus kaalust alla võtta varasematel aastatel Figuurisõprade rühma rohkem uusliikmeid. Kui tavapäraseid käijaid oli 10–15, siis aasta alguses paisus grupp 30 liikmeni. “Jaanuaris oli rühm rahvast täis. Oli näha, et inimesed viivad ellu uusaastalubadusi,” meenutab ta.

Silivälja nendib, et võrreldes aastatetaguse ajaga on nii toitumisnõustajaid kui eri programme juurde tulnud ja kõik ei vajagi kaalust alla võtmiseks tuge, mida pakuvad Figuurisõprade iganädalased kohtumised. “On väga tublisid inimesi, kes võtavad omal käel alla,” tähendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles