Absurdne hinnakiri jätab lubatud hüvitisest ilma (3)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa loodab, et riigikogu vastu võetud hüvitis viib mõnegi abivajaja hambaarsti juurde. Raske on aga leida kliinikut, mille hinnakiri võimaldaks seda pakkuda.
Haigekassa loodab, et riigikogu vastu võetud hüvitis viib mõnegi abivajaja hambaarsti juurde. Raske on aga leida kliinikut, mille hinnakiri võimaldaks seda pakkuda. Foto: Urmas Luik

Valitsuse plaanitavat hambaravihüvitist saavad pakkuda kliinikud, mis nõustuvad riikliku hinnakirjaga. Hambaarstide sõnutsi on haigekassa seatud hinnad absurdsed, mistõttu jääb enamik inimesi tõenäoliselt lubatud hüvitisest ilma.

14. detsembril võttis riigikogu vastu ravikindlustuse seaduse, millega hüvitatakse 1. juulist täiskasvanute hambaravi. Haigekassa lubab hüvitada pool kuni 60eurosest arvest ehk suurim võimalik kompensatsioon on 30 eurot.

Hambaarstide arvates mõnitab seesugune hüvitis rahvast. Nimelt saavad kompensatsiooni patsiendid nendes kliinikutes, mis nõustuvad riikliku hinnakirjaga. Kahjuks on sellist kliinikut peaaegu võimatu leida.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles