Super töö! Võrkpallurid võitsid finaali ja karikas jääb Pärnusse!

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu võrkpalliklubi meeskond kaitses täna Tallinnas karikavõistluste finaalis mullust tiitlit, kui alistas Audentese spordihallis koduväljakul pallinud Selveri tulises mängus 3:2.

Pärnu meeskond pidi täna läbi ajama haigestunud nurgaründaja Sander Rätsepata.

Kohtumine algas mõlemal tiimil närviliselt ja ohtrate servivigadega. Selver aga kaitses paremini ja libises vaikselt eest, võites geimi 25:20.

Vahe tuli sisse rünnakuefektiivsuses, mis Selveril oli 54,5 protsenti pärnakate 37 vastu.

Esimese geimi lõpus vahetas Pärnu meeskonna peatreener Avo Keel Hindrek Pulga Edvarts Buividsi vastu, kellest sai mängu edasist käiku arvestades jokker.

Pärnakad domineerisid teist geimi ja võitsid lõpuks 25:21.

Kolmandas geimis olid pärnakad ette läinud juba kuue punktiga 13:7, kui meeskonda tabas must auk. Selver tuli järele 13:13, kuid siis said suvepealinlased oma mängukindluse tagasi ja võtsid geimivõidu 25:21.

Neljandas vaatuses olid omakorda pärnakad tagaajarollis ja kuigi mitu korda jõuti viigini, sai kodumeeskond lõpuks 25:22 oma tahtmise.

Viies geim kujunes trilleriks. Viigiseis püsis tablool seisuni 11:11, mil pärnakad pääsesid tuliste pallivahetuste toel 13:11 ette ega andnud enam edu käest. 15:12 geimivõit tähistas Pärnu VK võitu ja järjekordset karikavõitu.

Pärnakate resultatiivseim oli Buivids 19 punktiga. Taavet Leppiku arvele jäi 14, Harri Palmari ja Aleksandrs Kudrjašovsi kontole 12 silma.

Vastaste poolel oli resultatiiseim Lincoln Williams 24 punktiga.

Pärnu meeskonna peatreener Avo Keel ütles pärast kohtumist Postimehe otseülekandes, et tulemus vastab Balti liiga tabeliseisule: pärnakad edestavad seal Selverit ühe punktiga.

„Sügisel ei oodanud nii võrdset olukorda,“ märkis Keel. „Suutsime täna võitluslainel püsida. Seda pole praegusel kooslusel tänavusel hooajal alati juhtunud.“

Mängu otsustas kaotajate peatreeneri Rainer Vassiljevi sõnutsi Avo Keele käik tuua esimeses geimis väljakule diagonaalründaja Edvarts Buivids. «Buivids tuli õigel ajal. Millalgi oli ta ülihea protsendiga. Meie vastasime sellele Rauno Tammega. Kui ta mängu tuli, siis Buividse numbrid langesid. Teised ümberringi said ka tänu Buividse mängule usku juurde,» arvas Vassiljev.

Pärnule 14 punkti toonud nurgaründaja Taavet Leppik ei tahtnud kuulda juttu, et Hindrek Pulga väljavahetamine sai otsustavaks. «Ei-ei. Sellist asja ei ole. Meil on ühtne meeskond ja igaüks väärib väljakuaega. Keegi pole ülejäänutest parem. Kõik on trennis tublid olnud ja mängib see, kellel on parem päev,» ütles ta.

Mängu statistika leiab siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles