Surju lõi ühinevate valdade plaanid sassi

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeile otsustas Surju vallavolikogu keelduda ühinemast Tahkuranna ja Häädemeestega, mis tähendab, et aastavahetuseks pole kõik Lõuna-Pärnumaa vallad liitumislepingut sõlminud. Valdadel on aega vaid mõni päev, et uued läbirääkimised korraldada.

Kolmapäeval oli Häädemeeste volikogu istung, kus võeti vastu otsus liituda Surju ja Tahkurannaga. Muu hulgas otsustati, et loodava omavalitsuse nimeks võiks saada Luitenõmme asemel Häädemeeste vald.

Seda kõike tulutult, sest üleeile oli järg Surju käes ja vald polnud nõus mitme tingimuse, sealhulgas nimega, mistõttu lükati ühinemisleping tagasi. Surju volikogu esimees Kadri-Aija Viik selgitas, et otsus oli sisuliselt ühehäälne. Seitse volinikku oli liitumislepingu vastu ja kaks ei hääletanud. Selle tulemusel pidi tund hiljem istungiga alustanud Tahkuranna volikogu ühinemise päevakorrast maha arvama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles