Neli valda või ühinemispiirkonda ei täida rahvaarvu kriteeriumi

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haldusreform.
Haldusreform. Foto: PP

Kahe valla ja kahe ühinemispiirkonna elanike arv ei küündi haldusreformiseaduses ette nähtud 5000ni, kuid osale neist võimaldab seadus erandit.

Aasta eelviimasel päeval toimunud valitsuse pressikonverentsil avaldas riigihalduse minister Mihhail Korb, et kõik omavalitsused, kes ei täida 5000 kriteeriumi, saavad ülesande läbi rääkida naabervaldadega ja selleks antakse neile aega kolm kuud.

Neljapäeva ennelõunase seisuga kuulus rahandusministeeriumi andmetel kriteeriumi mittetäitjate nimekirja Pärnumaalt kaks valda: 1309 elanikuga Tõstamaa ja 3906 elanikuga Saarde. Kogu riigis oli selliseid valdasid 25, „Praeguseks on selge, et nemad ei räägi kellegagi läbi. Vastavalt haldusreformi seadusele tuleb valitsusel neile teha ettepanekud, kellega nad võivad ise ühinemise läbirääkimisi pidada, ja hiljem lõplikult otsustada, kellega nad liita,“ selgitas Korb pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles