Siiri Erala: Sõjakartus tükib esile

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Erala
Siiri Erala Foto: PP

Proua president sai esimest korda kokku võtta Eesti aasta. Ta sai hakkama. Kui hästi või halvasti, ei taha ma praegu arutleda. Mind sundis hoopis mõtisklema sellest sõnavõtust kõlama jäänud sõjahirm.

President tundis kergendust, et oleme maailma vapustustest kaugel, sõnastas rahutul ajal ilmselt paljude hinge hiilinud ohutunde. “/.../ pole meil põhjust muretseda oma turvatunde pärast,” kõlas selle mõttekäigu lõpetuseks. Kõne liikus edasi helgematele teemadele, kuid mulle jäi tooni andma siiski see rahutule maailmale keskendunud algus.

Aasta esimest töönädalat käima lükates sattusin taas sama teema otsa. Pannes paika nädala e-väljaande küsitluse teemat, käis kolleeg välja mõtte uurida uue aasta ootuste asemel sel korral, mida uuel aastal kõige enam kardetakse, ja määrata üheks vastusevariantidest “sõda”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles