Kalev Kaljuste: Head uut aastat, Pärnumaa elanikud!

Kalev Kaljuste
, Pärnu maavanem (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Kaljuste.
Kalev Kaljuste. Foto: Urmas Luik

Kui vaadata 2016. aastale tagasi, võib tõdeda, et meil on läinud üsna hästi. Inimeste väljaränne Pärnumaalt on võrreldes eelmiste aastatega vähenenud, keskmine palk on kasvanud maakonnas üle seitsme protsendi ja registreeritud töötute arv aasta algusega kõrvutades vähenenud ühe protsendi võrra.

Pärnumaad külastas 2016. aastal võrreldes tunamullusega üle 12 protsendi rohkem turiste, valmis maakonna esindusstaadion Rannastaadion ja meil elavad Maalehe andmetel ühed oma elu ja kodukohaga rahulolevamad inimesed. Suur tänu kõigile, kes te panustasite läinud aastal oma kodumaakonna – Pärnumaa arengusse!

Möödunud aastal oli maakonna läbivaim teema haldusreform. Pärnumaal on selle artikli kirjutamise ajaks omaalgatuslikult kokku lepitud nelja uue omavalitsuse tekke suhtes. Tori vald 11 700 inimesega (Sindi linn, Sauga vald, Are vald ja Tori vald), Pärnu linn 51 000 (Paikuse vald, Pärnu linn ja Audru vald), Lääneranna vald 5700 (Lihula vald ja Hanila vald Läänemaalt, Koonga vald ja Varbla vald) ja Põhja-Pärnumaa vald 8700 elanikuga (Halinga vald, Tootsi vald, Vändra alevivald ja Vändra vald).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles