Saarde vald jääb alles nime ja ilvesevapiga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarde valla silt on edaspidigi suure maantee ääres, sest Surjuga ühinemise järel jäävad kasutusele ajalooline kihelkonna nimi ja ilvesega vapp.
Saarde valla silt on edaspidigi suure maantee ääres, sest Surjuga ühinemise järel jäävad kasutusele ajalooline kihelkonna nimi ja ilvesega vapp. Foto: Mailiis Ollino

Aasta esimene tööpäev algas Surjus ja Saardes vallavolikogu istungiga, rahvaesindajad hääletasid üksmeelselt kahe ajalooliselt Saarde kihelkonda kuulunud omavalitsuse ühinemise poolt.

Maakonna lõunaosas moodustuvas Saarde vallas elab veidi alla 5000 hingelise ja selle pindala on 1065 ruutkilomeetrit ehk see maismaaomavalitsus on Hiiumaast 50 ruutkilomeetrit suurem.

“Ühinemisläbirääkimiste algust meenutades sobib meile lühend MOTT ehk mida oligi tarvis tõestada, sest jõudsime ajalukku tagasi,” tõdes Surju vallavanem Jaanus Männik. “Vanu suuri kihelkondi ei saa arutult kokku traageldada seal, kus peaks jääma kohalik omavalitsus selle sisulises tähenduses ehk identiteet, ajalugu, ühtekuuluvus- ehk meie-tunne, et korraldada elu kohapeal.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles