Pärnus ja Kihnus sündisid soojarekordid

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetuseks jõudis ookeani 40. laiuskraadide kohalt Läänemere ümbrusse lisasoojalaine, mis tõstis Eestis 31. detsembril ja 1. jaanuaril õhutemperatuuri viie kuni seitsme kraadini.
Aastavahetuseks jõudis ookeani 40. laiuskraadide kohalt Läänemere ümbrusse lisasoojalaine, mis tõstis Eestis 31. detsembril ja 1. jaanuaril õhutemperatuuri viie kuni seitsme kraadini. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Detsembri lõpus ja aasta esimesel päeval püsinud soojus küll kuu soojarekordeid ei toonud, kuid Kihnu ja Pärnu ilmajaamas ja mujalgi sündis nii 31. detsembri kui 1. jaanuari rekord.

Kihnus mõõdeti eelmise aasta viimasel päeval 5,9 kraadi, mis on saare selle kuupäeva uus soojarekord.

Pärnus näitas termomeeter 31. detsembril samuti 5,9 kraadi ja 1. jaanuaril 5,8 kraadi. Nii sooja ilma pole aasta viimasel ja esimesel päeval suvepealinnas varem olnud.

Kõige kõrgem õhutemperatuur mõõdeti aastavahetusel Tallinnas Harku ilmajaamas, kus termomeetrinäit oli 31. detsembril 7,8 kraadi.

Ilmateenistuse teatel valitses detsembri teisel poolel Põhja-Euroopa kohal tugev läänevool, mis tagas soojale Atlandi ookeani kohalt vaba pääsu itta. Aastavahetuseks jõudis ookeani 40. laiuskraadide kohalt Läänemere ümbrusse lisasoojalaine, mis tõstis Eestis 31. detsembril ja 1. jaanuaril õhutemperatuuri viie kuni seitsme kraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles