Korduvalt loata sõitnud noormees saadeti arestimajja

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu politsei arestimaja.
Pärnu politsei arestimaja. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnus sattus aresti kandma noormees, kes ei pidanud paljuks korduvalt juhtimisõiguseta sõita ning tegi seda pärast veini joomist.

Möödunud aasta 30. detsembril juhtis 20aastane noormees Pärnu linnas alkoholi tarvitanuna sõiduautot Peugeot. Tal puudus juhtimisõigus, kuid see ei takistanud tal autorooli istumast ka päev varem, kui ta 29. detsembril samuti politsei huviorbiiti sattus.

Pärnu politseijaoskonna kohtuväline menetleja Keity Liivakivi sõnas, et noormees on varasemalt juba kahel korral saanud karistada selle eest, et ta juhtis sõidukit, omamata juhtimisõigust. Samuti on tal juba üle tuhande euro tasumata rahatrahve, vahendas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Liivakivi ütlust mööda põhjendas noormees joobes juhtimist sellega, et jõi küll tunde varem mõne pokaali veini, kuid arvas enese olevat piisavat kaine, et sõidukit juhtida. Liivakivi toonitas, et noormees oli oma sõnul rooli istunud täie teadmise juures sellest, et tal puudub juhtimisõigus ja et sõidukil pole kohustuslikku liikluskindlustuspoliisi.

„Selline käitumine liikluses näitab selgelt vastutustundetust, seda enam, et varem määratud rahatrahvid pole tulemust andnud,“ sõnas menetleja.

Kuigi noormehe enda hinnangul oleks ta väärinud seegi kord rahatrahvi, mõistis Pärnu maakohus talle väärtegude eest kokku karistuseks 15 ööpäeva aresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles