Politsei otsib isikutunnistuste näidisteks modelli

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart saab 15-aastaseks ja peagi saavad isikutunnistused uue välimuse. Selle tarvis otsib politsei näomodelli.
ID-kaart saab 15-aastaseks ja peagi saavad isikutunnistused uue välimuse. Selle tarvis otsib politsei näomodelli. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Täna algas politsei- ja piirivalveameti konkurss, et leida uutele isikutunnistuste ja elamisloakaartide näidistele näofotod.

Kõik huvilised saavad saata enda pildi politsei- ja piirivalveametile ja võitja fotot hakatakse kasutama dokumentide näidistel ja infomaterjalides.

Politsei identiteedi ja staatuste büroo juhi Margit Ratniku sõnutsi on uue näofoto valimine hea võimalus kaasata inimesi, et tähistada asendamatuks muutunud ID-kaardi sünniaastapäeva. 

"15 aastaga antud pool miljardit digiallkirja ja 339 miljonit autentimist näitavad selgelt, et ID-kaart muutis meie elu mugavamaks," ütles Ratnik.

15 aasta jooksul on Eestis väljastatud üle kolme miljoni isikutunnistuse. Mullu kasutas ID-kaarti elektrooniliselt kaks kolmandikku kasutajatest, kes andsid aastas keskmiselt 94 digiallkirja ja autentisid end 121 korral.

Senistel isikutunnistuste näidistel kasutati kahe kodakondsus- ja migratsiooniameti töötaja fotot. Praegustel isikutunnistuste näidistel Mari-Liis Männiku nime kandnud Kaja sattus näidistele, sest proovipildiks oli tarvis heledapäist inimest.

"Esimene foto kukkus hästi välja ja nii minult palutigi nõusolekut selle kasutamiseks," rääkis Kaja. "Oleksin ma teadnud, et pilti kasutatakse nii pikalt, oleksin palunud uut võtet, kuid mu neutraalne ilme sobis juba siis," naljatles ta. Kaja jutu järgi ei tundnud tuttavad teda näidisfotodelt äragi.

Konkursil saab osaleda 20. jaanuarini. Selleks tuleks saata foto ja isikuandmed meilil konkurss@politsei.ee. 

Täpsemad nõuded fotole ja osalemistingimused leiab politsei- ja piirivalveameti kodulehelt.

Võidufoto avalikustatakse 27. jaanuaril, kui ID-kaart tähistab 15. väljaandmisaastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles