Salakaval vingugaas võib uinutada igaveseks

Hele-Kai Valtenberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamrexi kaupluse klienditeenindaja Jaana Viljaste selgitas, et tulekustutit kasutades tuleb ise põlengust võimalikult kaugele seista ja voolik selle poole suunata. Tänapäevaseid kustuteid ei pea enam pahupidi pöörama ja kaenlasse võtma, need võib vabalt ka põrandale seisma jätta.
Tamrexi kaupluse klienditeenindaja Jaana Viljaste selgitas, et tulekustutit kasutades tuleb ise põlengust võimalikult kaugele seista ja voolik selle poole suunata. Tänapäevaseid kustuteid ei pea enam pahupidi pöörama ja kaenlasse võtma, need võib vabalt ka põrandale seisma jätta. Foto: Ardi Truija

“Mis ilutulestik sul seal üleval käib?” küsis naabrimees. Korstnas oli puhkenud pigipõleng, millest pererahval endal aimugi polnud. Kuna tulekustuti oli käepärast, läks majaomanik katusele ja lasi kogu selle sisu korstnasse. Hiljem vett peale valades saigi põleng möödunud nädalal tulekustutit täitmas käinud kliendil oma jõududega kustutatud.

Lõppenud aastal põles Pärnumaal 24 korstnas tahm ja seitsmel korral kõrbes toit. “Need kõik olid sellised tulekahjud, mille kustutamisega oleksid inimene kindlasti ise hakkama saanud,” märkis Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve- büroo nõunik Jaak Jaanso.

Väiksema põlengu puhul saab ise palju ära teha. Selleks peaks iga kodu olema varustatud nii vajaminevate kui kohustuslike tuleohutusvahenditega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles