Kohanimenõukogu soovitab ühinevatel valdadel uus nimi leida (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohanimenõukogu soovitusel kinnitas valitsus viie valla nimed.
Kohanimenõukogu soovitusel kinnitas valitsus viie valla nimed. Foto: Ardi Truija / Pärnu Postimees/

Kohanimenõukogu on teinud valitsusele ettepaneku paluda kaheksal moodustataval ühendvallal leida endale sobivam nimi, ütles rahandusministeeriumi esindaja. Pärnumaal soovitatakse uus nimi leida Lääneranna vallal.

"Kohanimenõukogu on suurema osa ühinevate valdade nimesid heaks kiitnud. Paljud vallad on hoolimata läbirääkimiste keerukusest leidnud esialgse, kohanimeseaduse ja -põhimõtetega mitte kooskõlas olnud nime asemele teise, mis on uue haldusüksuse nimena olnud põhjendatum ja uut valda täpsemalt määratlevam," ütles ministeeriumi pressiesindaja Karel Hanni BNSile. "Uue nime valik on paljudel juhtudel olnud raskendatud ka seetõttu, et ühinev piirkond on varasematest ajaloolistest üksustest nagu näiteks kihelkonnad suurem ning sobivat ühendavat nime on olnud raske leida," lisas Hanni.

Siiski on rahandusministeeriumi valitsemisalas tegutsev kohanimenõukogu soovitanud volikogudes kokku lepitust erinevat nime kaheksale moodustatavale haldusüksusele, märkis Hanni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles