Politsei maksab hüvitist teisest päevast

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri ütles, et politsei otsustas haigushüvitist teise ja kolmanda päeva eest maksta seetõttu, et töötajate sissetulek haiguse tõttu vähem kannataks.
Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri ütles, et politsei otsustas haigushüvitist teise ja kolmanda päeva eest maksta seetõttu, et töötajate sissetulek haiguse tõttu vähem kannataks. Foto: Madis Sinivee

Politsei ja piirivalveamet maksab sellest aastast haigushüvitist alates teisest haiguspäevast, enamik asutusi ja ettevõtteid pole teise ega kolmanda haiguspäeva hüvitamist veel otsustanud.

Selle aasta algusest on tööandjal võimalus maksta töötajale sotsiaalmaksuvabalt haigushüvitist teise ja kolmanda haiguspäeva eest kuni 100 protsenti töötaja keskmisest palgast. Tööandja otsustab ise, kas ja kui palju neid päevi hüvitada, riik talle kindlat kohustust ega protsenti ette ei kirjuta.

Politsei- ja piirivalveamet otsustas hüvitise suuruseks kehtestada 70 protsenti töötaja keskmisest töötasust. Sama protsendi tasuvad tööandjad haiguspäevade eest kaheksanda haiguspäevani, pikemat haigust kompenseerib haigekassa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles