Need etendused olid Endlas eelmise aasta menukaimad

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest „Pao-Pao. Kuldse Trio lood“.
Stseen lavastusest „Pao-Pao. Kuldse Trio lood“. Foto: Gabriela Liivamägi

Endla teater andis möödunud aasta jooksul 334 etendust, mida külastati 87 873 korda. Võrreldes eelmiste aastatega on külastuste arv pea 9000 külastuse võrra suurem, kusjuures etenduste arv jääb enam-vähem samasse suurusjärku või on isegi väiksem. Peale selle külastas mullu Teatrikino 1795 inimest.

Kõige populaarsemaks lavastuseks kujunes Paikuse-Reiu vabaõhulaval välja toodud suvelavastus "Pao-Pao. Kuldse Trio loo" (lavastaja Ivar Põllu), mida külastati 8769 korda, populaarsuselt järgmine oli Ingomar Vihmari debüütlavastus Endla teatris "Tramm nimega Iha" 7768 külastuskorraga. Kolmandale kohale jäi muusikaline koguperelavastus "Alice Imedemaal" (lavastaja Laura Mets), mis esietendus alles 9. detsembril ja mida kahe ja poole nädala jooksul külastati 7487 korda.

"2016. aasta publikuarvu kasvu põhjuseid on mitu: kindlasti õnnestunud repertuaarivalik, suuremahulisem suvelavastus "Pao-Pao. Kuldse Trio lood" vabas õhus, aasta lõpu lastelavastus "Alice Imedemaal", aga ka Endla üldisem esilekerkimine teatripildis huvipakkuvate lavastuste ja tugevnenud trupiga", kommenteeris suurenenud publikuarvu Endla teatri direktor Roland Leesment. "Väga oluline on siseturismi elavnemine ja kultuuripakettide edu selles. Pärnu linn tervikuna on muutunud külalistele atraktiivsemaks, kohalikud ettevõtted teevad selle nimel kõvasti tööd. Loodan, et oleme publiku usalduse ära teeninud."

Suure saali lavastustest oli publikuarvu poolest kolmandal kohal lavakunstikooli 27. lennu diplomilavastus "Uhkus ja eelarve", mis kogus 6903 külastust.

Küüni kõige populaarsemaks lavastuseks osutus 3395 külastuskorraga "Kõik naistest" (lavastaja Kaili Viidas), millele järgnes "Kahe lugu" (lavastaja Madis Kalmet) 2535 ja "Olga, Irina ja mina" (lavastaja Ingomar Vihmar) 1897 külastusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles