Talvisel vastuvõtul ootab täitmist 29 õppekohta

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tekstiiliõmblajate koolitamisel on Pränumaa kutsehariduskeskusele parnteriks AS Wendre.
Tekstiiliõmblajate koolitamisel on Pränumaa kutsehariduskeskusele parnteriks AS Wendre. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) jätkub talvine õpilaste vastuvõtt. Kool ootab ametit omandama nii põhi-, kesk- kui kõrgharidusega, aga ka põhihariduseta õppureid, kes tahavad elukutset vahetada või end täiendada.

PKHK õppekorralduse spetsialisti Leili Ruuli teatel on õppida soovijate avalduste e-vastuvõtuks avatud palkmajaehitaja, raietöölise ja kodutekstiilide õmbleja eriala. Nende puhul on tegemist töökohapõhise ehk õpipoisiõppega, kus kolmandik õppest toimub koolis ja kaks kolmandikku tööandja juures.

PKHK tekstiiliõmblejate koolituspartner on AS Wendre ja palkmajaehitajaid aitab õpetada OÜ Harmet.

Palkmajaehitaja kutse saab omandada aastaga, tekstiiliõmbleja ja raietöölise koolitus kestab lühemalt: õmblejatel kuus ja raietöölistel 2,5 kuud.

Ruuli sõnutsi võtab PKHK peale mainitud kolme eriala paar õpilast vastu metsakasvatuse erialale, kus vastuvõtt läks lahti detsembri lõpus ja praegu on veel mõni koht vaba.

Palkmajaehitajaks, tekstiiliõmblejaks, raietööliseks ja metsakasvatajaks õppijate puhul pole haridustase oluline. Õppima võib tulla ka põhihariduseta inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles