Kelmid üritavad tapmisähvardusega kettkirjade abil raha välja petta

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii näeb välja rahvusvaheliselt tuntud Hitman Scam petukiri, millega üritatakse kergeusklikelt raha välja meelitada.
Nii näeb välja rahvusvaheliselt tuntud Hitman Scam petukiri, millega üritatakse kergeusklikelt raha välja meelitada. Foto: Lääne prefektuur

Inimeste elektroonilistesse postkastidesse on saabunud ähvardava sisuga kirjad, milles end palgamõrvarina esitlev isik küsib adressaadilt lunaraha, teatas Lääne prefektuur.

Ingliskeelses kirjas pöördub palgamõrvarina esineja adressaadi poole ning kirjeldab situatsiooni, kus pakutakse lunaraha eest võimalust hankida kassett tapatöö tellija kõnesalvestisega. Kirjas on toodud adressaadi ankeet isikuandmetega, mis loob eksliku ettekujutuse kirja saatja tegelikest kavatsustest.

Politsei tuletab meelde, et olenemata kirja sisust, on tegemist ikkagi petukirjaga ning kirja saatjate soov on raha välja petta.

Lääne prefektuuri kriminaalbüroo menetleja Priit Lahesoo sõnutsi on tegemist kurikuulsate nii-öelda Nigeeria kirjade ehk Nigerian 419 kirjadega.

„Meile saabunud versioon on rahvusvaheliselt tuntud kui Hitman Scam ja mille kaugemaleulatuv eesmärk on hirmutada ohvrit oma rahast loobuma,” selgitas Lahesoo. „Kui ohver suhtlema hakkab, nõutakse temalt tavaliselt paarikümne tuhande dollari ülekandmist.”

Politseile teadaolevalt on tegemist Nigeeriast IP-aadressilt 41.203.64.251 saabuvate e-kirjadega.

Politsei palub inimestel sellistest kahtlastest kirjadest teada anda, sest ainult nii saab kindlaks teha, kas need on tõesed või mitte, ning vastavalt sellele ka kõiki hoiatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles