Päästjad abistasid jõkke kukkunud inimest

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jõgi. Pilt on illustratiivne ja pärineb varasemast ajast.
Pärnu jõgi. Pilt on illustratiivne ja pärineb varasemast ajast. Foto: Ants Liigus

Päästjad tõid eile Pärnus kaldale jõejääl jooksnud ja seejärel vette kukkunud inimese.

Häirekeskus sai kell 17.12 teate Pärnu jõe jääl jooksvast inimesest. Teataja sõnutsi liikus inimene sillast mere poole, laevatee suunas. Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kais teatas, et kui päästjad saabusid, oli inimene vette kukkunud.

Pinnaltpäästeoperatsiooni alustati hansalauaga. Kannatanu saadi kätte ja toimetati kaldale, kust kiirabi viis ta edasi haiglasse.

„Tuletame meelde, et jää ei ole veel küllalt tugev ja jääleminekut tuleks põhjalikult kaaluda,” manitses Kais. „Veel enam tuleks vältida laevateele sattumist, sillaaluseid piirkondi, voolava veega kohti nagu jõekäänakud, ojade või kraavide suubumiskohad ja allikad. Ka koolmekohtadel ja kõrkjate lähedal on jääkiht veel üsna õhuke.”

Pressiesindaja sõnade kohaselt on isegi hea ujumisoskuse korral jääauku kukkuda väga ohtlik, sest omal jõul sealt väljapääsemine võib osutuda keeruliseks. Külmas vees kaotab täiskasvanu kümne minutiga teadvuse. Lapsed või eakad veel kiiremini.

Seega päästab jää murdumise korral vaid kiire abi. „Soovime väga tänada eilsest juhtumist teavitanud inimest, kes ei lahkunud õnnetuskohalt ja andis päästemeeskonnale väga kasulikku infot, mis tagas inimese kiire päästmise,” rääkis Kais.

Lapsevanemetele soovitavad päästjad kindlasti jääl liikumisest ja võimalikest tagajärgedest rääkida lastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles