Urmas Hännile: Kas parem ikka vähe kelm kui suur aus olla?

Urmas Hännile
, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Hännile
Urmas Hännile Foto: PP

Pärnus ja selle ümbruskonnas suuri pasatskeid pole. Ei ole kohe üldse juba kümmekond aastat, sest ega’s muidu saadud 2007. aasta 15. jaanuaril Pärnu vanglat kinni panna.

Seda olukorras, kus 1996. aastal kinnitatud vanglateenistuse arengukava nägi ette just regionaalvanglaid. Paraku ei ole pärnumaalaste õnne antud jagada kõikidel kaasmaalastel. Hoolimata eelmise peaministri hõiskamisest, et “objektiivselt, faktidele tuginedes, ei ole Eesti inimesed kunagi nii hästi elanud kui praegu”, kerkib Maarjamaal vanglaid kui seeni pärast vihma.

Seda mitte Prantsusmaa, Itaalia või Tšehhi maksumaksja rahaga, mida, üllatus-üllatus, ei antudki näiteks maanteeametil omatahtsi laiaks lüüa, vaid, kole küll, eestimaalaste oma eurode eest: tuleval aastal valmiv Tallinna vangla limpsab riigikassast pea 90 miljonit eurot (73,9 miljonit + käibemaks).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles