Saarde Kommunaal tegi sajandi tehingu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulunud tugitoolid, lauake, kütmiskõlbmatu ahi ja ruumikitsikus – selline on OÜ Saarde Kommunaali üks tööruume kunagises raudteelaos.
Kulunud tugitoolid, lauake, kütmiskõlbmatu ahi ja ruumikitsikus – selline on OÜ Saarde Kommunaali üks tööruume kunagises raudteelaos. Foto: Mailiis Ollino

Paar luitunud tugitooli, läinud sajandist pärit tööpingid, hingeaur – selline on üks ruume kunagises raudteelaos, mis kuulub OÜ Saarde Kommunaalile ja kus meestel tuleb iga päev tööd teha.

Madalas ja pimedas, väikeste laealuste akendega ruumis kisub suu muigele vaid Polümeeri vahtkummist värvikate loomakeste kogu, mis pärani silmi uudistab ümbrust trellide vahelt ja turnib laetaladel. Töömehed on neid siia sättinud, et oleks veidigi lõbusam. Selline nõukogudeaegsete mänguasjade kogu on internetipakkumistel rohkem hinnas kui amortiseerunud hoone, mis ei vasta töö- ega olmetingimustele ja mille poole on tööinspektsioongi sõrme viibutanud.

“Meie kontorit on häbi näidata, ausalt öeldes,” ütleb Saarde Kommunaali juhataja Morten Aasaroht enne, kui avab pika silikaathoone ühe kitsastest ustest. Selle kõrval välisseinal on asutuse ametlik silt. “Meil on 23 töötajat, siin on hommikuti nõupidamine, instrueerimine. Siin ei anna koristada ka enam, bullerjaniga kütame,” seletab juhataja ajast-arust sisustusega ruumis, mille varn on tuubil töörõivaid. Eraldi riiete vahetamise kohta töömeestel pole. Pesta saavad nad ennast alles kodus. Raudteelaos pole vett ega kanalisatsiooni ja kui häda peale tuleb, siis – juhataja püüab viisakalt kommenteerida – tuleb minna põõsa taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles