Lõunatuul surus jää kahelt kolmandikult Kihnu mereteest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Munalaiu sadamas puhus täna keskpäeval nii tugev tuul, et ähvardas autoukse tagurpidi väänata. Parkimisplatsil seisis kahe käe sõrmede jagu neljarattalisi, mille omanikud olid läinud siit üle kas Manijale või eelmisel päeval Kihnu, sest hommikul ei saanud reisiparvlaev Kihnu Virve tugeva tuule tõttu kodusadamast välja.

Munalaiu sadamat haldava aktsiaseltsi Saarte Liinid sadamakapten Jaanus Jürivete vaatas arvutist siinsamas muuli otsas asuva ilmajaama andmeid, mille järgi tuule keskmine kiirus oli 15, puhanguti isegi 19,5 meetrit sekundis. Tuul puhus lõunakaarest.

"Lõunatuul lükkab jää siia vastu mannert, mandri ja Manija vahele, tehes laeva liikumise raskemaks, aga siiski toob jää Kihnust ära," selgitas Jürivete, milline on lõunatuule mõju Liivi lahel. "Laevatee Kihnu läheb S-kujuliselt. Võib öelda, et kaks kolmandikku teest on vaba vesi ja kolmandik on jääs, see tähendab, et Kihnust Manijani pole jääd."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles