Juhtkiri: 100 euro võrra säravamad silmad (1)

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Ilusate silmade eest palka ei maksta, küll aga särasilmade eest. Tänases uudisloos lasteaiatasude tõusust märgib lapsevanem, et tema on nõus suurema väljaminekuga, kui see toob tema mudilase kasvatajate silmadesse rohkem sära. Linnavõimu kinnitusel lähebki kogu hinnatõusust saadav raha koolieelikutega iga päev tegelevate õpetajate sissetuleku suurendamiseks. Lubatakse 100 euro võrra säravamaid silmi.

Sära õpetaja silmis tähendab, et ta rõõmustab hommikuti lapsi vastu võttes, et ta on motiveeritud lastega alatasa midagi harivat ja vahvat ette võtma, et ta kustutab õhtul oma rühmas tuled ega ohka lõpmatust kurnatusest, vaid tegusast päevast tulenevast pisukesest väsimusest.

Kas seda kõike suudab tagada 100 euro võrra suurem palk? Suurem palganumber on kindlasti positiivne ja oodatud muutus. Ometi ei lahenda see probleeme, mille tõttu lasteaiaõpetajatel kipub ind aeg-ajalt otsa saama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles