Aasta küla selgub üleriigilises konkurentsis

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisma rahvamaja.
Kaisma rahvamaja. Foto: Urmas Luik

Milline on aasta küla 2017, selgub augusti alguses maapäeval, kandidaatide esitamine on alanud ja kestab 1. märtsini. Kõiki ülesseatuid tutvustab rahvusringhääling ja televaatajad saavad hääletada endale enim muljet avaldanud küla poolt.

Pärnumaa Kodukant valis aasta külaks Vändra valla Kaisma küla, mis on üks üleriigilise aasta küla konkursi kandidaate. Ligemale 120 elanikuga Kaismat iseloomustab ühtehoidev ja ettevõtlik kogukond, kus koostööd teevad vabaühendused, jahimehed, puhkeala majandajad, ettevõtjad ja kus kümnendat tegevusaastat tähistab oma teatritrupp – Võsateater.

Eesti külaliikumise Kodukant juhatuse esimees Krista Habakukk märkis, et aasta küla selgub üle aasta, nii nagu toimub külade foorum ehk maapäevgi. Tiitliväärilise küla väljaselgitamisel lähtutakse kogukonna ühtehoidvusest, avatusest ja ettevõtlikkusest, tehtust ja tulevikuplaanidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles