Pärnu firma aitas Eesti valgustitel Hollywoodi murda

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Selle seadmega testitakse valgustussüsteemi. Kui me seadmeid katsetame, näevad Digital Sputniku insenerid seda üle võrgu. Nad ei pea siin ise kohal olemagi,” seletab operaator Kaarel Halgma.
“Selle seadmega testitakse valgustussüsteemi. Kui me seadmeid katsetame, näevad Digital Sputniku insenerid seda üle võrgu. Nad ei pea siin ise kohal olemagi,” seletab operaator Kaarel Halgma. Foto: Ardi Truija

Hollywoodi viimase aja kassahittide “Tähesõdade”, “Iseseisvuspäeva” ja “Jason Bourne’i” uusimad osad on vaid vähesed filmidest, mille valmistamisel on kasutatud Eesti ettevõtte Digital Sputniku LED-valgusteid.

Oma roll innovaatiliste, kinotööstusele mõeldud leedvalgustite edus suure ookeani taga on Pärnu elektroonikaettevõttel Oshino Electronics, mis nõudlikud filmiseadmed kokku paneb.

Vendade Kaur ja Kaspar Kallase loodud Digital Sputniku (DS) koostöö pärnakatega sai alguse nelja–viie aasta eest, kui esimeste DSi Pärnus monteeritud valgustite abil võeti üles täispikad mängufilmid Norras, Austrias, Poolas ja Marokos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles