Idufirma seade hakkab üleujutusi jälgima

Kadrin Karner
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiatusseade pisike seadeldis, mis pannakse info kogumiseks võimalikku üleujutuspiirkonda jäävate hoonete või elektripostide külge. Foto on illustreeriv.
Hoiatusseade pisike seadeldis, mis pannakse info kogumiseks võimalikku üleujutuspiirkonda jäävate hoonete või elektripostide külge. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Üleeile toimunud Pärnu elanikkonna kaitse konverentsil tutvustati arendatavat üleujutuste jälgimis- ja hoiatusseadet, millest võiks abi olla nii üleujutusala elanikel kui ka avalikes kohtades.

Eestis loodud idufirma Floud moodustab rahvusvaheline meeskond, kes soovib praegu välja töötatavat seadet esmalt Eestis katsetada, seejärel turustada üleujutustega kokku puutuvates riikides.

Ettevõtte arendusjuhi Viivika Lumbergi sõnutsi on hoiatusseade pisike seadeldis, mis pannakse info kogumiseks võimalikku üleujutuspiirkonda jäävate hoonete või elektripostide külge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles