Kihnu saarel jäi tugeva tuule tõttu elektrita 115 majapidamist

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektripost
Elektripost Foto: Margus Ansu

Öösel puhunud tugev lõunatuul jättis Kihnu saarel elektrita 115 majapidamist, mujal Pärnumaal Elektrilevi kaardi tänahommikuse seisu järgi elektrikatkestusi polnud.

Ilmeteenistuse andmetel tuhisesid öösel Pärnumaal tugevaimad tuuleiilid Kihnus, kus lõunatuule puhangud ulatusid üle 21 meetri sekundis.

AS Kihnu Veeteede teatel on tugeva tuule tõttu tühistatud Kihnu ja Munalaiu vahel sõitva parvlaeva Kihnu Virve tänahommikused väljumised, õhtuste väljumiste kohta jagatakse infot pealelõunal. Kihnu Virve ei väljunud sadamast eilegi.

Tugeva tuule tõttu katkes hommikul parvlaevaliiklus Kuivastu-Virtsu liinilgi. Värsket teavet selle kohta antakse kell 10. Samuti ei väljunud hommikul tugeva tuule ja raskete jääolude tõttu praam Heltermaalt Rohukülla.

Virtsu-Kuivastu vahel katkes laevaliiklus öösel ja TS Laevad lubab selle taastamise kohta operatiivselt teavet anda.

Lääne päästekeskusele tuli kella 6 ajal teade puust, mis oli kukkunud teele Audru vallas Pärnu-Lihula maantee 25. kilomeetril Soeva külas. Kella 8.30 paiku kutsuti päästjaid appi teele kukkunud puud eemaldama Karuse-Kalli maantee 20. kilomeetrile Peantse külla.

Riigi ilmateenistuse teatel levib täna päeval lumesadu läänest itta, mitmel pool tuiskab, saartel sajab lörtsi ja vihma, on jäiteoht. Puhub lõuna- ja kagutuul 7–12, puhanguti 18, rannikul 12–17, puhanguti 23 meetrit sekundis. Pärastlõunal tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on 0 kuni -5, saartel tõuseb kuni +2 kraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles