Lihula komando garaaž jäi uue paakauto jaoks kitsaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjate paakauto. Foto on illustreeriv.
Päästjate paakauto. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Lihula päästjate rõõmu sel aastal saabuva uue paakauto üle varjutab mure, kuhu sõiduk panna, sest komando garaaži see ei mahu, kirjutab Lääne Elu.

Lihula komando puhul on päästeamet silmitsi probleemiga, et uus, senisest pikem paakauto ei mahu garaaži ära. Juba praeguse paakauto tagumise otsa ja voolikuriiuli vahele jääb ühe, autonina ja ukse vahele kahe rusika jagu ruumi. Paakautojuht peab autosse pääsemiseks pugema aga läbi 40 sentimeetri laiuse prao.

Lääne päästekeskuse juhi asetäitja Renee Tammet ütles, et niikaua kui Lihula komando ruumiprobleem on lahendamata, uut paakautot sinna ei viida. „Hoiame seda niikaua kusagil mujal garaažis ja kui garaažiprobleem saab lahendatud, viime auto Lihulasse,” rääkis ta.

Läänemaa päästepiirkonna juht Kätlin Poopuu kinnitas, et Lihula komando tegutseb Läänemaa komandodest kõige kitsamates oludes. Kuigi Lihula komando hoone sai mõne aasta eest CO2-kvoodimüügi raha eest soojustatud, vajaksid nii olmeruumid kui muud tingimused nüüdisajastamist.

Kõige rohkem kimbutabki Lihula päästjaid ruumikitsikus, mis omakorda mõjutab väljasõiduaega: mehed peavad autosse jõudmiseks pugema läbi mitmest uksest ja autodevahelisest kitsast pilust. Lihula komando ruumikitsikus pole uudis, aga uue paakauto saabumine on pannud päästeameti ja komandohooneid haldava Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) aktiivselt lahendusi otsima. Variandina on pakutud lisagaraaži ehitamist, kuid arutatud on päris uue maja püstipanekutki.

Tammeti sõnutsi on päästeamet RKASile edastanud oma soovid ja otsus Lihula komando tuleviku kohta peaks tulema lähiajal. Taasiseseisvas Eestis on Läänemaale ehitatud üks uus päästehoone, mis asub Vormsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles