Triin Kallas: Kas sina lubaksid robotil oma koera jalutama viia?

, filosoofiamagister, Vango talu perenaine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Kallas.
Triin Kallas. Foto: PP

Eelmisel nädalal kirjutas Pärnu Postimees Facebooki suhtlusprogrammis populaarsust koguvatest juturobotitest (“Robotid hiilivad klienditeenindusse”, 07.01.2017). Kui nii sobib nimetada, on nüüd BussiBot ja RongiBot minugi sõbrad, keda kavatsen regulaarselt üsna konkreetsete soovidega enda huvides ära kasutada.

Robotiteemat kajastatakse kahes vastandlikus võtmes. Vaimustujaid esindab kõige paremini äsja blogi vahendusel Las Vegasest CESi messilt otseülekandeid teinud Mihkel Raud. Vidinahullude paradiisist saabuvad sõnumid tõendavad, et meie lapsepõlve ulmemaailm koos rääkivate autode ja virtuaalreaalsusega on juba kohal.

Personaaltreenerit asendav meeldiv hääl kõrvaklappides näeb sinu sisse ja valib vastavalt pulsi- või vererõhunäitajatele sobiva treeningukava. Und jälgiv nutivoodi suudab magamisasendit ise kohendades norskamist ära hoida. Maja haldav robot oskab pere harjumuste põhjal tubade temperatuuri muutes kütet säästa. Inimesed jagavad rõõmuga sotsiaalmeedias pilte Mustamäel ringi vuravast pakirobotist või Silicon Valley hotellis hommikusöögi tuppa toonud vilkuvate tulukestega teenindajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles