Juhtkiri: Tubli tükk tööd tehtud

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Valitsuse eilse istungi järgi võib küll öelda, et haldusterritoriaalne muutus Pärnumaal on omandanud uued piirid, peale liitmiste suureneb maakondki. Sel korral ei saa protsessi kohta öelda, et kaua tehtud, kaunikene. Vastupidi, ühinemiskõneluste aeg oli lühike. Eks pärast sügisesi valimisi liitunud omavalitsustes hakka töö käigus selguma, kui vastupidavate õmblustega on ühinemislepingud.

Pilk kaardile ütleb, et joonte tõmbamise tulemusel polegi väga viga. Ainult Pärnu linn on kuidagi pikaks venitatud ja pikeneb Tõstamaaga veel. 19 omavalitsuse asemel on kuus valda ja Pärnu linn. Puhtgeograafiliselt ja tõmbekeskust silmas pidades peaks Pärnumaa punti kuuluma Ruhnugi.

Muutunud kaardi paika saamisega on tubli tükk tööd tehtud, kuid sisuline osa ootab tegemist. Kohapeal tuleb otsustada, kes jääb ja kes läheb. Elukutselistele vallajuhtidele ja -ametnikele on see suur löök.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles