Muuseum tutvustab loengusarjas kiviaega Eestis ja mujal maailmas

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margo Samorokov hoolitseb Pärnu muuseumis arheoloogiakogu eest.
Margo Samorokov hoolitseb Pärnu muuseumis arheoloogiakogu eest. Foto: Urmas Luik

Pärnu muuseum alustab 26 . jaanuaril kell 15.30 oma loengusarja järgmist hooaega, esimene loeng on pühendatud kiviaja perioodile. Pärnu muuseumi arheoloogiakogu hoidja Margo Samorokov räägib kiviajast nii Eestis kui mujal maailmas.

"Kiviaja käsitlemine on tihti ühekülgne ja kohapõhine, võrdlusi ja sarnasusi otsitakse vaid lähinaabritega. Seoses sellega oleks huvitav teada, mis toimus ja kuidas elati samal ajal mujal maailmas," põhjendas Samorokov.

Loengul saab vastused küsimustele, kui suur oli tehnoloogia arenguvahe Eesti aladel ja mujal maailmas samal ajal elanud inimeste vahel; mida tegid ja oskasid Aasias, Austraalias, Ameerikas ja mujal Euroopas elanud inimesed perioodil, mil valmis Pärnu muuseumi püsinäitusel eksponeeritud põdrasarvest inimkuju.

Loengusarja eesmärk on tutvustada paikkonna kultuurilugu ja muuseumi töövaldkondi ja pakkuda tasuta täienduskoolitust piirkonna kooliõpetajatele, kuid oodatud on kõik teisedki ajaloohuvilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles