Häädemeeste huviteater esitab Tšehhovist inspireeritud näitemängu

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Aasma ja Ivo Eesmäe on oma osatäitmiste eest noppinud auhindu mitmel festivalil.
Marju Aasma ja Ivo Eesmäe on oma osatäitmiste eest noppinud auhindu mitmel festivalil. Foto: Erakogu

Häädemeeste huviteatri esituses tuleb sel pühapäeval kell 14.30 Pärnus Nooruse majas ettekandmisele maailmakuulsa iirlase Brian Frieli kirjutatud "Järelmäng", mis on ainest saanud Vene klassiku Anton Tšehhovi kahest sajanditagusest näidendist.

Laval on kaks näitlejat: Sonja rollis astub üles Marju Aasma ja Andrei osas Ivo Eesmäe. Näitemängu on inglise keelest tõlkinud Krista Kaer ja lavastanud Aire Koop. Lavastus esietendus paari aasta eest ja algul Pärnu Rahvateatri nime all, kuna Häädemeeste trupp, mille põhikoosseisu mõlemad näitlejad kuuluvad, pidas tegevuspausi. Koop märkis, et neil tuli näitemängu lavaletoomiseks taotleda autorilt Eesti teatri agentuuri kaudu luba. "Sõel oli päris tihe, oleme ju harrastusteater ja autorid tahavad kontrollida, et nende näitemänge esitatakse heas kvaliteedis. Aga meid usaldati," avaldas ta.

Mullusel Pärnumaa harrastusteatrite päeval pälvis lavastus suure eriauhinna, Marju Aasma parima naisosatäitja ja Ivo Eesmäe meesnäitleja tunnustuse. Samuti pääseti kõnealuse lavastusega konkureerinud 58 trupi seast Eesti harrastusteatrite riigifestivalile, kus Aasma pälvis parima naisnäitleja auhinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles