Uudis Koonga voliniku plaanist hakata tuumajäätmeid külmutama osutus valeks (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Facebook / Kuvatõmmis

Tänane Saarte Hääl avaldas valeuudise, justkui plaaniks Koonga vallavolikogu esimees ja mitme ettevõtte juhatuse liige Vallo Kappak Kuressaare lähedal tuumajäätmete külmutamist.

Kuigi uudis on koostatud usutavas vormis, teatas Saarte Hääl sama lehenumbri juhtkirjas, et niisugust jäätmetehast Kuressaare lähedale ei tule. BNSgi andis teada, et tegemist on libauudisega ja sellist plaani kellelgi pole.

Artikli kirjutanud Saarte Hääle ajakirjanik Raul Vinni ütles Pärnu Postimehele, et kindlasti ei saa teemat käsitleda nii, nagu ajaleht avaldanuks valeuudise. Tema jutu järgi valetasid ärimehed ajalehele. Oma sõnade kinnituseks näitas ta Kappakult saadud kirja, milles too väidab, justkui tahaks Kuressaare lähedal Kudjapel OÜ Saare-Betooni kinnistule rajada lämmastikkülmutuse laohoone, milles jahutada tuumajäätmete kapsleid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles