Jannseni tankla lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonald’s ei pidanud Neste tankla naabrust piisavalt tulutoovaks kohaks oma äri avamiseks, nii alustati seal 2002. aastal Säästumarketi ehitust. Tankla toimetab edukalt edasi.
McDonald’s ei pidanud Neste tankla naabrust piisavalt tulutoovaks kohaks oma äri avamiseks, nii alustati seal 2002. aastal Säästumarketi ehitust. Tankla toimetab edukalt edasi. Foto: Mailiis Ollino

Kaks aastakümmet tagasi kandus 1996. aasta detsembrist uude aastasse plaan ehitada bensiinijaam Pärnus Tallinna maantee ja Jannseni tänava nurgale, haugates selleks tükikese Noorteväljaku pargist.

Asi oli nimelt selles, et kuigi muutus riigikord, oli bensiinimüügi korraldus jäänud Pärnus peaaegu selliseks, nagu oli nõukogude ajal. Port Arturi kaubamaja juures oli tankla ja teine Papiniidus autobaasi vastas. Kesklinna jaam teenindas peamiselt sõiduautosid ja Papiniidu oma raskeveokeid nagu varemgi.

Tollal Neste Pärnu esindust juhtinud Ilmar Tennokese meenutas, et sõidutas Neste Baltikumi peadirektorit mööda Pärnut sihiga uurida kohti, kuhu saaks ehitada bensiinijaama. Soomlase pilk jäi pidama Tallinna maantee ja Jannseni tänava nurgal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles