Kalev Vilgats: Üks seadus, palun! (1)

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Suurärimeeste kopsakas annetus Eesti parlamendierakondadele läinud aasta lõpus iibeprobleemi lahendamisele kaasaaitamise eest päästis erakonnad aasta lõpu rahanappusest. Iseasi muidugi, kuidas see preemia avalikkuse silmis välja paistab. Erakondade rahastamisega tuttav Kaarel Tarand arvas nägevat seaduste hinnakirja teket ja rõhutas, et niisuguseid annetusi tehes peavad annetajad jälgima, kuidas see tegu ühiskonnale tundub.

Tartu ülikooli professor Raul Eamets näeb kolmanda lapse toetuse suures tõusus ilmset seost rahaga. Kuni raha polnud pakutud, väljendasid kõik viisakalt oma huvi, kuid asi paigast ei nihkunud. Niipea, kui mindi konkreetsemaks, hakkasid rattad liikuma.

Kunagine õiguskantsler Allar Jõks tunnustas, et annetusega toetati tegevusi, mis on avalikes huvides. Eelmine peaminister Taavi Rõivas ütles, et temaga keegi annetajatest neil teemadel ei rääkinud, aga sellisest ideest oli ta kuulujutu ja linnalegendi tasemel kuulnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles