Politseikoer hammustas kakluse lahendamisel naist (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseikoer. Foto on illustreeriv.
Politseikoer. Foto on illustreeriv. Foto: Ergo Kuld/Postimees

Täna öösel toimus Pärnu kesklinnas ööklubi ees kaklus, mille lahendamiseks kasutas politsei teenistuskoera. Juhtunu käigus sai kergelt vigastada löömingu juures olnud naine.

Täna kella 2.30 ajal märkasid Pärnus patrullinud politseinikud, et Vee tänaval ööklubi ees kakeldakse. Kokku oli sõiduteel viis–kuus inimest: kaks meest rüselesid ja peksid teineteist. Löömingut märganud kaks politseinikku asusid mehi lahutama, kolmas patrullpolitseinik julgestas olukorda teenistuskoeraga.

Koerajuht hoidis teenistuskoera kaelarihmast ja koer reageeris agressiivselt käituvale mehele. Kaelarihm libises loomal üle pea ja ta liikus kakleja poole. Samal ajal astus mehe ja koera vahele kakluse läheduses viibinud naine ja teenistuskoer naksas teda jalast.

Keelava käskluse saanud koer peatus seejärel ja koerajuht viis ta eemale. Kuna mõne minuti pärast hakkas naise põlveõndlast verd immitsema, vaatasid meedikud ta üle ja soovitasid teha teetanusesüsti, kuid muud esmaabi naine ei vajanud. Politseinikud selgitasid õnnetuskohal naisele tema õigust pöörduda soovi korral ametliku kaebusega politseisse.

Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri palub viga saanud naiselt vabandust. „Kuigi hammustus ei olnud raske, peab politsei olukordi lahendades tagama kõrvalseisjate ohutuse. Juhtunu on äärmiselt kahetsusväärne. Kindlasti hindame toimunut turvataktikaliselt ja kontrollime üle teenistuskoerte varustuse, et vältida niisuguse juhtumi kordumist,“ ütles ta.

Meedikud vaatasid õnnetuspaigas üle mõlemad rüselenud mehed. Nemad viidi pärast seda politseijaoskonda. Kaklesid 19- ja 32aastane mees, mõlemad alkoholijoobes. Samuti tuvastas politsei ühel meestest narkootikumide tarvitamise tunnused. Löömingu asjaolude uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetluse avaliku korra raske rikkumise kohta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles