Kalurid saavad hakata püügiandmeid esitama mobiilirakenduses

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon.
Nutitelefon. Foto: SCANPIX

Sellest nädalast saavad kutselised sisevete- ja rannakalurid esitada kohustuslikke püügiandmeid mobiilirakenduse PERK (püügiandmete esitamise rakendus kaluritele) abil, mis peaks maaeluministeeriumi teatel muutma protsessi kiiremaks ja lihtsamaks.

"Kaluritel pole enam vaja esitada ametiasutustele paberil püügipäevikut. Selle asemel saavad nad hakata esitama kohustuslikke püügiandmeid nutirakenduses. PERKi kasutamise eelis on veel see, et selle kaudu on võimalik esitada andmeid korraga mitmele ametiasutusele," ütles maaeluministeeriumi kalamajandusosakonna juhataja Ain Soome. "Eesti pakub kaluritele niisugust e-teenust esimese riigina Euroopa Liidus, mistõttu on selle vastu huvi tundnud paljud teised liikmesriigid ja avaldanud soovi Eestis loodud rakenduse oma riigis juurutada."

PERKiga saab esitada kohustuslikke püügiandmeid korraga nii maaeluministeeriumile kui ka keskkonnainspektsioonile. Samuti on kavas 2018. aasta jooksul luua piiriveekogude kaluritele võimalus esitada PERKi kaudu andmeid politsei- ja piirivalveametile.

"See ei ole tüüpiline e-teenusele üleminek, kus pabervorm on asendatud veebiversiooniga. Kogu rakenduse struktuur on üles ehitatud, järgides püügiprotsessi tegevusi nende loogilises järgnevuses," rääkis PERKi arenduse projektijuht Keno Kaasiksoo. "Eraldi on mõeldud vene keelt kõneleva kalurkonna vajadustele, võimaldades neil esitada andmeid vene keeles."

Plaanis on kuvada püügiandmeid maaeluministeeriumi kliendiportaalis, kus ettevõtete omanikud saavad vajaduse korral saagi kohta päringuid teha ja kogutud teabe põhjal aruandeid koostada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles