Rail Baltic tooks pealinlased Pärnu teatrisse (4)

Hele-Kai Valtenberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne vaade Rail Balticu raudteest, kus rongid on aiaga piiratud alal.
Illustratiivne vaade Rail Balticu raudteest, kus rongid on aiaga piiratud alal. Foto: Rail Balticu Pärnu maakonnaplaneering

Peaminister Jüri Ratas vastas riigikogus Vabaerakonna rahvasaadikute arupärimisele Rail Balticu kohta. Tema sõnutsi tuleb raudteeprojekti toetada juba ainuüksi seepärast, et tallinlased saaksid rongiga sõita Pärnu teatrisse.

Rail Balticut tuleb peaministri arvates vaadelda riigisiseselt. "Kui küsida, miks seda projekti toetada, vastan: seepärast, et tunni ja kümne minutiga jõuda Tallinnast Pärnu Endla teatri etendusele või kahe ja poole tunniga Riia loomaaeda või kolme ja poole tunniga Kaunasesse korvpalli vaatama," rääkis Ratas. "Need on põhjused, miks selle projektiga edasi minna."

Tallinna–Pärnu maantee on sõidukitega üle koormatud. "Ööpäevas sõidab seda teed 1500 kaubaautot, mis muudab tee liiklejatele üliohtlikuks," kõneles peaminister. "Kui arvestada, et kaubarongi pikkus on 750 meetrit, on see niisama pikk kui 50 rekat reas." Raudtee vähendaks tuntavalt maitsi veetava kauba kogust ja tõstaks liiklusohutust.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles