Maavalitsuse tuleviku suhtes valitseb ebaselgus

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Kaljuste.
Kalev Kaljuste. Foto: PP

“Mitte keegi ei tea, mis tuleb ja mis ei tule. Ainsana on selge see, et maavalitsuste tegevus senisel kujul lõpetatakse 1. jaanuarist 2018,” ütles Pärnu maavanem Kalev Kaljuste (SDE) jätkuks Pärnu varasemate maavanemate arvamustele (vt “Eelmised maavanemad regionaalametit ei fänna”, PP 14.01).

“Meil oli maavanemate koosolek, kus riigihalduse minister Mihhal Korb tutvustas meile regionaalametite varianti, riigihaldusüksuste ehk riigimajade ja kolmandat varianti, et mitte midagi ei jää. Korb ütles: maavalitsused ei kao enne 1. juulit 2018. Koosolek oli teisipäeval, neljapäeval toimus valitsuse kabinetiistung. Siis öeldi selgelt välja, nagu koalitsioonileppeski on kirjas, et maavalitsused kaovad, ülesanded jaotatakse,” jutustas Kaljuste valitsuse ootamatu otsuse eellugu.

Kuidas kavatseb riik olla esindatud piirkondades? “Rõhutatakse, et jätkatakse riigi haldamist maakondades. Mis see on ja kuidas see peaks toimuma, seda tuleb mulgi hakata täpsustama. Kui enne räägiti regionaalametist, oli juttu riigi haldamisest neljas, kõige enam kuues regioonis. Seal oli ka oma sisu taga,” rääkis Pärnu maavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles