Juhtkiri: Kohalike arvamus maksab samuti

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Sauga vallavolikogu otsuse liituda Pärnu asemel Tori ja Are valla ja Sindi linnaga vaidlustamine oli ootuspärane samm. Arvestades kohalike proteste, oli raske uskuda, et keegi ei võta kätte ega anna asjale seaduslikku käiku. Vähemalt tuleb kasutada ära kõik õiguslikud viisid enda eest seista.

Kindlasti on argument seegi, et Tori või Sindi ei ole Sauga elanikule tõmbekeskus, küll aga Pärnu. Ja kui kogu elu ja töö jääb Pärnusse, siis seda enam.

Kohalike arvamuse ja tahte arvestamine on haldusreformi kriitikas praegu teravalt kõne all. Isegi Vabaerakonna esimees Andres Herkel taunis Lihula, Hanila, Koonga ja Varbla vallast moodustatud Lääneranna valda, nimetades Läänemaa nudimist drastiliseks näiteks. Ent lõpuks on ju tegemist valdade enda otsusega leivad ühte kappi panna ja kuuluda Pärnumaa koosseisu. Oleks nad samamoodi otsustanud Läänemaa kasuks, pidanuks Pärnu maakond sellega leppima. Kohalikud näevad selgemini, kuhu nende huvi kaldub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles