Koidula kooli õpilased tegid riigieksami asemel rahvusvahelise eksami

Ille Rohtlaan
, Koidula gümnaasiumi õppejuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula gümnaasium. Foto on illustreeriv.
Koidula gümnaasium. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Gümnaasiumides käib selleaastastele riigieksamitele registreerimine: 20. jaanuariks peavad olema kõik lõpetajad oma valiku teinud. Pärnu Koidula gümnaasiumis on aga sel aastal 33 noort, kes teevad kevadel vaid kaks riigieksamit kolme asemel, sest nad sooritasid detsembris edukalt Cambridge English Advanced eksami (CAE).

Rahvusvaheline inglise keele test on võrdsustatud SA Innove ettevalmistatud inglise keele riigieksamiga. CAE kasuks räägib asjaolu, et test annab rahvusvaheliselt tunnustatud sertifikaadi keeleoskusele kõrgeimal, C2 ja C1 tasemel, samal ajal kui Innove riigieksam mõõdab inglise keeleoskust B2 tasemel. Eksami kirjalik osa sooritati veebipõhiselt arvutiklassides.

Koidula gümnaasiumis pälvis C2 keeleoskustunnistuse kaheksa õpilast, 22 noort saavutas C1 taseme.

Eksami korraldas Dream Foundation SA, mis on ametlik Cambridge English Language Assessmenti eksamikeskus. CAE on kõikjal maailmas tunnustatud inglise keele eksam, kus on võimalik saada B2, C1 või C2 taseme sertifikaat, mis kehtib kogu elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles