Pärnu balletineiud tantsivad "Tuhkatriinut"

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noored tantsijad "Tuhkatriinuga" Riia lasteballetide festivalil. Laval on Lili Matsko (vasakult), Saskia Valdmaa, Britta Kari ja Merili Põllu.
Pärnu noored tantsijad "Tuhkatriinuga" Riia lasteballetide festivalil. Laval on Lili Matsko (vasakult), Saskia Valdmaa, Britta Kari ja Merili Põllu. Foto: Erakogu

Pärnu kunstide maja Kersti Adamsoni balletistuudio õpilased tantsivad laupäeval, 21. jaanuaril ja pühapäeval, 12. veebruaril kell 12 oma maja ärklisaalis balletti “Tuhkatriinu”, millega detsembris võluti publikut Riia lasteballetide festivalil Winter Tale.

Pärnu noored baleriinid esinesid ühenduse Eventus korraldatud rahvusvahelisel festivalil Riias viiendat korda ja  Sergei Prokofjevi "Tuhkatriinu" võeti külakostiks kaasa nii 2016. kui 2015. aastal.

Adamsoni sõnutsi käidi Riia festivalil 28 noore Pärnu tantsijaga. "Jälgin ise etendust režiipuldist, saalis on suurem osa publikust lapsed ja kui nad hoolega kuulavad-vaatavad-plaksutavad, on see tantsijatele parim tasu," kiitis balletiõpetaja Riia publikut. "Pärast etendust saavad lapsed end koos solistide ja peategelastega saali eesruumis pildistada ja järjekorrad meie tüdrukute juurde olid ikka päris pikad."

"Tuhkatriinu" on balletistuudio repertuaaris teist aastat ja selles lavastuses osalevad pea kõik klassid. 2016. aastal anti festivalidel, konkurssidel ja muudel üritustel kümme "Tuhkatriinu" etendust. Nii mõnigi fänn vaatas balletti mitu korda: esimese korraga ei pruugi kõiki detaile avastada ja ükski etendus ei sarnane eelmisega nagu teatris ikka.

Sel õppeaastal tantsib Tuhkatriinut Merili Põllu, Võõrasema rollis on Laura Kiviselg, kahte õde kehastavad Loreta Janson ja Katarina Ild ja Haldjana näeb Britta Karit.

Balletistuudio talve- ja kevadhooaeg on tegemisi tulvil: jaanuari lõpus sõidavad stuudioklassi tantsijad Peterburi rahvusvahelisele 14. koreograafiakonkursile.

Peterburi viiakse balletistuudio hästi sissetantsitud raudvara: Adamsoni koreograafiale seatud Straussi valss, Bachi prelüüd ja Ponchielli "Tundide tants".

Eventuse kutsel sõidavad neiud märtsis taas Riiga, et osaleda konkursil Riia Spring. Mais ootab ees esinemine Jõhvi 10. balletifestivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles