Kontserdimaja vallutavad noored tantsijad

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitantsu üheks kategooriaks on Eesti tants.
Koolitantsu üheks kategooriaks on Eesti tants. Foto: Urmas Luik

Pühapäeval toimub Pärnu kontserdimajas Koolitantsu festivali maakondlik tantsupäev. Keskpäeval algab tantsumaraton laste- ja vabatantsude kontserdiga, õhtul on lava Eesti-, kooli-, tänava-, estraadi- ja showtantsude päralt. Osalejad tulevad Pärnu-, Lääne-, Hiiu- ja Saaremaalt.

Tänavu toimub Koolitantsu festivali raames 12 maakondlikku tantsupäeva, mis kulmineeruvad finaalkontsertidega 1. ja 2. aprillil Paides.

4–22aastased tantsijad võtavad mõõtu seitsmes žanris: laste-, vaba-, estraadi-, tänava-, show-tants, eesti tants ja kooli tants (üldhariduskoolide rühmade õpilastele, kes ei soovi võistelda tantsukoolide kasvandikega).

Peale selle korraldatakse neljas linnas töötoad, kust koreograafid valivad välja valmiva telesaate "Tantsuhullus" finalistid ja Koolitantsu Kompanii (KoKo) tantsijad.

Koreograaf Ruslan Stepanovi juhendamisel astub KoKo neljas lend koolitantsijate ette kõikide maakondlike tantsupäevade õhtustel kontsertidel. Viies ja kuues lend harjutavad suvel, et anda etendusi sügishooajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles