Saksa tehnoloogiakool osaleb tööstus 4.0 õppelabori rajamisel

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Saksa tehnoloogiakool.
Pärnu Saksa tehnoloogiakool. Foto: TANEL PIHELGAS/

Pärnu Saksa tehnoloogiakool (STK) osaleb Deutschland Industrie 4.0 ehk Saksa tööstusrevolutsiooni õppelabori loomisel.

"Saksamaa on üks tööstus 4.0 tippeeskujusid Euroopas, kus tööstuse ja ülikoolide koostöös arendatav tehnoloogia jõuab inimeste igapäevaellu. Eesti on jälle teerajaja digivaldkonnas. Eesti-Saksa koostöö oma kõrgeimal tasemel saab uue sisu õppelabori avamisega Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektory," rääkis STK direktor Indrek Alekõrs.

Rajatavas Deutschland Industrie 4.0 õppelaboris kasutatakse tudengite ja koolinoorte harimisel kõrgtehnoloogia viimast sõna, pakutakse temaatilisi koolitusi, leida seoseid koolis õpitu ja tehniliste lahenduste vahel ja võtta osa arvutikursustest.

Kuna tööstus 4.0 eesmärk on ühendada masinad ettevõtetes interneti teel, näeb õppelaboris, kuidas eri ettevõtetes töötavaid masinaid omavahel ühendada ehk panna need omavahel infot vahetama ja suhtlema.

Mektory on Alekõrre sõnutsi koht, mida tunneb lai maailm. Kolme tegevusaasta jooksul on innovatsiooni- ja ettevõtluskeskust külastanud üle 200 000 inimese 150 riigist.

Labori loomisele on TTÜ juhtimisel haaratud Saksamaa Liitvabariigi suursaatkond, Saksa-Balti kaubanduskoda, ettevõtluse arendamise sihtasutus ja Pärnu STK. Oma panuse labori töösse annavad ka Eesti, Saksa, Austria ja Šveitsi ettevõtjad.

Labor avatakse oktoobris koos rahvusvahelise tööstus 4.0-teemalise konverentsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles